2013 m. balandžio 19 d., penktadienis

Marinuota lašiša

   Šitą dalyką pirmą kartą darėm dar prieš Velykas. Kažkaip vyras nusipirko gatavos lašišos, bet pareiškė, kad neskani. Na, jis pas mus - išrankus ant to reikalo. Aš lyg tarp kitko žvilgerėjau į sudėtį... Ką galiu pasakyt - nieko ten gero neįskaičiau :D. Daug E ir viskas. Paskui sakau: nu nemanau, kad patys nepasidarytumėm. Ir dar žymiai skaniau. Taip ir buvo. Kitą dieną grįžta po darbo jis su didžiuliu lašišos filė gabalu ir sako: vakar radau receptą - pabandysiu. Tai jis viską ir darė. Man tik reikėjo pamerkti į marinatą, o po 3 val. sudėti į indelį su pipiriukais, traiškytu česnaku ir lauro lapais. Viskas. O vakare apturėjom seniai lauktą ir malonią viešniukę - tada ir pabandėm skonį ir kvapą :D.  Galiu pasakyt - skanu! Netgi - labai, sakyčiau :) Taigis....

Reikia:

lašišos filė
druskos

Marinatui:
1l vandens
100g cukraus
100g acto

Paruošimui:
juodojo pipiro grūdelių
česnako
aliejaus

     Pirmiausia reikia nuvalyti - nulupti odą. Tada supjaustome nedideliais gabaliukais, dedame į lėkštę ir pasūdome. Gerai pasūdome. Gerai išmaišome, pasūdome iš visų pusių ir paliekam 12 val. Po 12 val. lašišos gabaliukus nuplauname vandenyje, bet ne po kranu.
    Tada gaminame marinatą. Į vandenį įpilame 100g cukraus, 100g acto (naudojom vyno actą, paskui pabandėm raudono vyno actą - mums su paprastu vyno actu skaniau. Bet čia - skonio reikalas), viską gerai išmaišome ir dedame nuplautą žuvį. Tada paliekame 3val. (ilgiau palaikius nieko blogo nenutinka, nes aš prisiminiau savo pareigą praėjus geroms 4-5 val.).
     Į indelį (puikiai dydžiu tiko indelis nuo ledų :D) įpilame truputį aliejaus, įberiame pipirų, dedame sutraiškytą česnako skiltelę, lauro lapelį, įdedame žuvies gabaliuką - truputį pamaišome. Tada vėl aliejus, česnakas, pipirai, lauro lapas, žuvis... Taip sluoksniuojam iki tol, kol viską sukrauname. Uždarius indelį, dedame į šaldytuvą. Taip žuvis šaldytuve gali būti keletą dienų.

Na, kam bus neaišku, pridedu filmuką :)


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje