2013 m. vasario 22 d., penktadienis

Varškės keksas

  Vakar knisausi po Tarp vėjo gūsių... Patinka man tas tinklaraštis nors tu ką. Ir kol kas, ką iš ten bandžiau gamint - viskas gaudavosi ir dar nerealiai skaniai :)  Nu va ir radau :) Galiu pasakyt tik tiek: skanu. Netgi labai. Sėdžiu dabar prisivalgius ir patenkinta :) Milijonus kartų skaniau už varškės apkepus. Aišku, kiek aš jų ten valgiau... Bet su šituo - įmanoma nušaut du zuikius. :D
Reikia:
300 g miltų
150 g minkšto sviesto
4 kiaušinių
200 g cukraus
2 pakelių varškės (pakelis 180 g)
šaukštelio cukraus su vanile
šaukštelio kepimo miltelių
200 g razinų
miltinio cukraus pabarstymui. 


    Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (iki baltos purios masės), po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Įmaišome varškę (kurią prieš tai galima, bet nebūtina pertrinti).
    Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į varškės masę. Suberiame gerai nuplautas razinas.
   Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180'C orkaitėje apie 40 minučių (kepiau apie val.). Tikriname mediniu pagaliuku.

Atvėsusį išimame iš formos ir pabarstome miltiniu cukrumi.
Pyragas skanus ir tikrai nesausas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje