2013 m. vasario 19 d., antradienis

Šernienos šonkauliai kepti orkaitėje

   ...vieną vakarą grįžo vyras su lauknešėliu iš kaimyno. Mainus vyrai padarė: kam žuvies, o kam šernienos... Ir Valentino diena kaip tik artėjo... Bais sukt galvos dėl maisto nereikėjo :D Kadangi šonkauliai į kamerą netilpo, tai nusprendėm juos kaip tik ir išsikepti. Kažkada buvom kepę šonkauliukus, tik nepamenu, stirnienos ar vis tik šernienos. O dar kadangi tai dariau ne aš, tai kaip juos skaniai paruošt - pasiieškojau internete.


Reikia:
0,5kg šernienos šonkaulių;
2 v.š. medaus;
0,5 stiklinės raudono sauso vyno;
2 a.š. žolelių (čiobrelių, mairūnų, raudonėlių (mairūno neturėjau, tai dėjau petražolių));
Žiupsnelis druskos;
Žiupsnelis juodųjų pipirų.

    Dedame medų į puodą ir pakaitiname sumaišę su druska, žolelėmis ir pipirais. Pašildome kol medus ištirpsta. Marinatą pilame ant šonkauliukų, užpilame 0,25 stiklinės vyno.  Marinuojame kelias dienas (pirmą kartą darydama marinavau kokias 5-6val., nes laiko nebebuvo, o antrąkart - beveik 2 paras). Dedame į 200 laipsnių karštumo orkaitę užpilame likusiu vynu ir kepame apie valandą. Skanaus!
 
   Buvo tikrai nerealiai skanūs šonkauliukai. Tokie minkšti ir sultingi. Kepiau juos kartu su daržovėmis, tačiau atskirose kepimo rankovėse. Tam, kad bulvės neprisigertų marinato, nes jau esu panašią nesąmonę padarius, skoniu nelikom sužavėti :D, todėl geriau kepti kartu, bet atskirose rankovėse ar induose.

Pasinaudojau http://monikos-receptai.blogspot.com patirtimi :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje