2013 m. vasario 12 d., antradienis

Plikyti pyragaičiai su varškės - grietinėlės įdaru

   Šiandien - Užgavėnės. Apie jas sužinojau ryte bežiūrėdama "Labas rytas". Taip ir būna, kai sėdi namie ir niekur lauk nosies nekiši... Ir kažkaip, atsidarius blogą, pas Aušrą iš "Tarp vėjo gūsių", pamačiau jos plikytukus... Vajė kaip užsinorėjau... O čia kaip tyčia, dar ir šaldytuve kaip tik visko yra.... :D



Reikia:
tešlai:
125 ml vandens
50 g sviesto
65 g miltų
2 kambario temperatūros kiaušinių
žiupsnelio druskos

įdarui:
150 g varškės
150 ml riebios grietinėlės
1 - 2 šaukštų cukraus (pagal skonį) (vyrui cukraus pritrūko)
šaukštelio cukraus su vanile

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių kaitros ir pasiruošiame konditerinį maišą, jei tokį turime. Jei neturime, kaip aš pavyzdžiui, pasiruošiame šaukštelį :D Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi.

Tešlai nedideliam puode užkaičiame vandenį su sviestu. Pakaitiname iki užvirimo. Pradėjus kunkuliuoti, puodą nukeliame nuo viryklės, greit suberiame miltus ir išmaišome mediniu šaukštu iki vienalytės, nuo puodo sienelių atšokančios masės. Paliekame atvėsti.


Šiek tiek pravėsus, po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno labai gerai išmaišydami. Bus paprasčiau, jei tai darysime elektriniu plakikliu. Tešla turi gautis vientisa, be gumuliukų. Kuo kruopščiau išmaišysime, tuo gražiau iškils kepami pyragaičiai.

Tešlą sukrėskime į konditerinį maišą su platesniu, žvaigždutės formos antgaliu ir išspauskime nedidelius žiedelius (Aušra darė apie 7 cm skersmens), išlaikydami atstumą, nes kepdami žiedai pūsis. Jei neturime konditerinio maišelio, tešlą išdėliokime šaukšteliu (man geriausia - po puse šaukštelio).
Kepkime iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 (kepiau 20) minučių, po to kaitrą sumažinkime iki 150 laipsnių ir kepkime, dar 10 - 15 minučių.
Iškepusius palikime, kad atvėstų.

Kremui grietinėlę išplakime su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykime į varškę.

Atvėsusius žiedelius aštriu peiliu perpjaukime išilgai per pus ir pertepę kremu, suvožkime. Apibarstykime miltiniu cukrumi ir ... mėgaukimės :) 


   Tikrai netikėjau, kad plikyti sausainiukai darosi taip paprastai! O kaip džiaugiasi dūšia, kai jie gražiai orkaitėje auga... Ir kaip gaila būna, kai nebedaug likus iki pabaigos, ima ir dingsta elektra... O jie akyse - subliukšta... Bet, žiūrint iš optimistinės pusės, tada galima pasimėgauti plikytos tešlos blyniukais :DDDD Ir patikėkit, tokių blyniukų - liko tik vienas :D Bet kadangi prieš akis vistiek stovėjo matytas vaizdas, tai nepatingėjau ir antrą kartą juos pabandžiau išsikepti :) Rezultatas - be žodžių... Nesu mėgėja plikytų sausainių, bet šie.... :)))) Niam niam :DDD

   Beje, man gavosi 25 pyragiukai iš pusės šaukštelio normos ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje