2013 m. sausio 18 d., penktadienis

Superiniai avižiniai sausainiai

   Vakar prisiminiau šiuos sausainiukus. Kepiau seniau nei prieš metus. Receptas aišku buvo iš kažkur tai ir tikrai niekur neišsisaugojau... Naršiau naršiau.... Ir radau pas save FB tinklalapy :D Pasirodo, buvau nuotrauką įkėlus ir komentaruose nuorodą įdėjus :D Atrodo, dar ir metų ne mln turiu, o atmintį jau skleroza okupuoja... :D


Reikia:

2 kiaušiniai
3 stiklinės kvietinių miltų 
100 g margarino (naudojau sviestą)
5 šaukštai medaus
1 šaukštelis kepimo miltelių,
ketvirtadalis stiklinės pieno
1 šaukštelis cinamono 
1 šaukštelis kardamono 
1 stiklinė cukraus
1 siklinė avižinių dribsnių
graikinių riešutų (nedėjau)
razinų
sezamo sėklų


Kiaušinius išmaišome su cukrumi, suberiame miltus, avižinius dribsnius ir kepimo miltelius.
Viską užpilame pašildytu pienu. 
Išlydome medų su margarinu, supilame ir išmaišome viską. Tešla turėtų būti sunkiai maišoma. Jei tešla skysta, įdėkite dar miltų.
Suberkite cinamoną bei kardamoną.
Sudėkite mėgiamus riešutus, razinas ar abrikosus, sezamo sėklas. Sezamo sėklos bus skanesnės, jei kelias minutes apkepsite su šaukštu medaus, bet aš nekepinau. Patingėjau... :D
Į kepimo popieriumi išklotą skardą dedame po šaukštą (bet aš dėjau po šaukštelį). Bet paliekame didesnius tarpelius, nes kepant sausainiai išsipučia.
Kepame 180'C karštumo orkaitėje 15-20min.

Viskas! Skanaus!
Labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Papildomai galite užpilti arba aptarkavus šokoladu įkišti trumpam į mikrobangę, kad truputį apsilydytų, o jei norite minkštesnių, dėkite mažiau miltų.

Pasinaudojau  http://www.mamosreceptai.lt :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje