2013 m. sausio 25 d., penktadienis

Plikytų sausainių tortas

   Atėjo diena, kada vaikai jos laukia labiau negu aš pati...


  O kadangi ne už kalnų dar viena tokia diena, tai reikėjo kažką sumąstyt, kad tortai nekeltų nemalonių jausmų :D Visą laiką kepu savo mamos tortą. Bet jis gaunasi toks nemažas, o mums keturiems ir dar + kokiam vienam žmogeliui - jo išties per visus galus per daug būtų. Labai norėjau pabandyt Snikerso tortą, bet pasiskaičius pamačiau, kad jis skaniausias pastovėjus bent porą dienų... Nusprendžiau, kad negaliu sau leist tokio malonumo :D Tada prisiminiau šitą torčiuką ir nusprendžiau pabandyt... Pasirodo, šiais laikais tų plikytų pyragiukų gaut - sunkiai įmanoma :D Na, bet vyras nepatingėjo palakstyt po skirtingas parduotuves ir vis tik gavo :D Ačiū jam už tai :D


Reikia:

400 g plikytų sausainių
500ml mėgstamo jogurto
Indelio Rududu kremo
1v.š. cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
5a.š. želatino
2 želės pakelių (vieno irgi gal užtektų, čia nuo noro priklauso)
    
   Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
   Imame sausainiukus ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname. Į kiekvieną sausainiuką peilio galiuku įdedame Rududu  kremo ir suspaudžiame.
   Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną įdarytais sausainiais.
   
   Darome kremą.
   Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti. Pastoviai maišome kol viskas ištirps. Neužviriname. Nuimame nuo ugnies ir atvėsiname.
   Jogurtą supilame į indą, įdedame cukraus, vanilinio cukraus ir išplakame. Tada supilame želatiną ir gerai išmaišome (turbūt mano jogurtas buvo per šaltas, nes kol sukroviau antrą eilę sausainių - jis sustingo). Pusę masės užpilame ant sausainių. Sudedame likusius sausainius ir užpilame likusiu kremu. (Kadangi dariau mažesnėje tortinėje formoje, man liko trečio sluoksnio sausainiais pusę sausainių. Laimei, dar buvo likę, kuriuos prikimšau kremu ir užpildžiau trūkumą :D. Žinoma, reikėjo dar ir kremo iš pusės normos)
   Tarp sluoksnių dar dėjau želės gabaliukų, kuriuos pasiruošiau iš vakaro (želės pakelį ištirpiname 250ml vandens ir paliekame kol sustings. Ji tada gaunasi daug standesnė ir puikiai tinkama krauti supjaustyta gabaliukais į tortus :))

   Dedame į šaldytuvą ir laukiame kol sustings.
 
 Torto vaizdas, neatitiko mano lūkesčių... Tačiau skoniu labai nustebino... Jis toks gaivus ir lengvas, o Rududu galėjo būti ir daugiau... :D Vasarą toks tortas - idealiausias. Ir greit padaromas. Juk kepti nieko nereikia :D Tik sumaišyti, sukrauti ir sustangdinti :D

8 komentarai:

  1. idomu, uzteko tik 500ml jogurto?

    AtsakytiPanaikinti
  2. laba diena,o koki jogurta naudojote?be skoniu,naturalu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki :) Lietuvišką "Jo". O skonis - koks tuo metu pagal nuotaiką būna :) Bet natūralaus, be jokio skonio, tikrai niekada nenaudojau :)

      Panaikinti
    2. aisku bandysim gaminti,viliojantis receptas:)

      Panaikinti
  3. Tikrai skanu.Vietoj jogurto galima naudoti grietine.

    AtsakytiPanaikinti

Ieškoti šiame dienoraštyje