2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Dėžutė iš laikraščių

   Šią dėžutę, tiksliau jau visą pusdėžę pradėjau dar pernai :D T.y. - Naujųjų Metų išvakarėse. Vietoj to, kad su dukryte sėdėtume ir spoksotume TV, mes tą dėželę dažėme, džiovinome ir vėl dažėme ir džiovinome... Vakar mes ją nulakavome. O šiandien susiuvau įdėklą ir apnėrusi įdėjau. Dabar ten ramiai, savo vietoj, guli mažojo pėdkelnytės :) Esu patenkinta iki negaliu :D. Aišku, jinai šleiva kreiva, nes viską pradėjau daryt ne nuo to galo, bet kaip sakoma: gyveni ir mokaisi :D. Sekančią kai darysiu, jeigu darysiu, o greičiausia, kad tikrai darysiu, darysiu jau kitaip... Pirmiausia tai išsirinksiu kartoninę dėžę, kurią ir apipinsiu. O šį kartą pirma pint pradėjau, o kai pamačiau, kad sienų nesupinsiu apytiesiai, tada į vidų įklijavau alia dėžutę... Na, toks pynimas - man taip pat šį kartą - pirmas blynas... Iš kur tas pasakymas "pirmas blynas", nelabai suprantu... Nes šiaip, kai blynus kepu, pirmasis man - neprisvyla... :D. Taigi...

Reikės:

dėžės,
laikraščių,
klijų,
dažų (naudojau akrilinius),
lako (naudojau akrilinį)
audinio (naudojau lininį),
siūlų (Taip pat naudojau lininius).

   Viską darome kaip prieš tai buvusiame "Dėžutė iš laikraščio" aprašyme. Tik tiek, kad laikraštį susikarpome/susipjaustome norimo dydžio juostelėmis kaip kad norėtume, kokio dydžio juostelėmis būtų pinta dėžė. Aš susikarpiau 10cm pločio juostelėmis. Jas sulenkiau keturgubai. Gavosi maždaug 2,5cm pločio juostelės. Tada pradėjau nuo dugno pindama kryžiuotai.

   Kai dugną "nuaudžiau kaip kilimą" norimo dydžio, tada pradėjau pinti sienas. Tiesiog "pastačiau" juosteles stačiai ir jas apipyniau. Na, jei būčiau dariusi ant kartoninės dėžės, tai būtų buvę žymiai paprasčiau. Na, o toliau, tai taip pat kaip praeitame aprašyme. Apipyniau norimo aukščio, palikau 3-5cm ilgio juostelių galus, kuriuos baigdama užlenkiau ir priklijavau su pva klijais. Kai klijai išdžiuvo, nudažiau, paskui nulakavau akriliniu laku ir palaukiau kol išdžius.
   Tada išsikirpau audinį, jį susiuvau, atsiuvau, apnėriau, įdėjau į dėžutės vidų ir sukroviau mažylio pėdkelnytes (gietras, liaudiškai sakant :D).
   Štai ir viskas :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje