2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

Charčio sriuba

   Šiandien - sekmadienis. Namie neapsakomo didumo šventė :D - TĖTIS namie!!!!! O tai reiškia, kad pietus gaminsiu ne aš :D Nusprendėm, kad reikia išsivirti Charčio sriubą...


Norint išsivirti itin aromatingą Charčio sriubą, 2l reikia:

0,5kg jautienos krūtininės (naudojo šernieną)
0,5st. sumaltų ar sutrintų graikinių riešutų
0,5st. ilgagrūdžių ryžių (naudojo plikytus)
0,3st. granatų sulčių
4 svogūno galvučių
4 česnako skiltelių
morkos
aitriosios paprikos (naudojo sudžiovintą, dar parsivežtą iš Krymo)
žalumynų (kalendros, baziliko ir petražolių)
prieskonių (lauro lapų, juodųjų pipirų, kalendros grūdelių, "Chmeli-Suneli" prieskonių mišinio (
sudėtis: ožragės sėklos, kalendros sėklos, krapai, salierai, petražolės, bazilikai, ciberžolės, mėtos, lauro lapai, mairūnai, saldi paprika, šafranas. Šis mišinys naudojamas kaukazo nacionalinės virtuvės patiekalams gardinti. Tinka mėsai, vištienai, žuviai, įvairiems troškiniams, daržovėms, ypatingai kopūstams ir burokėliams, salotoms), kurį galime pasidaryti patys arba parduotuvėje nusipirkti) (naudojo "Kaukazietiškus prieskonius")
druskos

Charčio ruošiamas labai paprastai, galima sakyti, trimis etapais.

Iš pradžių, gana dideliais kubeliais (3x3cm)supjaustome jautieną (šernieną), ją užpilame 2-2,5l šalto vandens, užverdame, nugraibome putas ir ant nedidelės ugnies verdame 2 val.

Nugraibę putas įdedame svogūno galvą, morką, petražolės šaknį, saliero gumbo gabalą (Šito daikto neturėjo, nes vietoj jo, susimaišęs, nusipirko imbiero šaknį :D...).

Po dviejų valandų visas suvirusias daržoves atsargiai išgriebiame ir į sriubą suberiame ryžius. Kartu su ryžiais dedame su sviestu ir aliejumi pakepintus smulkiai supjaustytus svogūnus. Jei norime, kad sriuba būtų tirštesnė, apkepindami svogūnus įmaišykite kukurūrų miltų, bet tai nebūtina.

Kartu su ryžiais ir svogūnais į sriubą dedame prieskonius (lauro lapą, kalendros sėklas, juodųjų pipirų). Juos dedame į metalinį, arbatai plikyti skirtą kaušelį su grandinėle ir merkiame į sriubą. Pasūdome.

Sudėję ryžius, svogūnus ir pirmą prieskonių partiją, charčio paverdame dar apie 20 min., kad išvirtų ryžiai.

Prieš baigiant virti ryžiams, į sriubą suberiame sutrintus graikinius riešutus.

Kai ryžiai išverda, supilame granatų sultis (išspaudžiau pati. Labai paprastai, ber kaproninį maišelį, į kurį subėriau išgliaudyto granato pusę. Gavosi stiklinė sulčių) ir dedame antrą prieskonių partiją - kapotas žalias petražoles, šaukštelį "Chmeli-Suneli" prieskonių (dėko kaukazietiškų prieskonių mišinį), susmulkintą aitriąją papriką. Jei reikia, įberiame druskos, jei norisi daugiau rūgštelės, įpilame dar granatų sulčių. Paverdame Charčio 5-10min. ir nukeliame nuo ugnies.

Sudedame trečią prieskonių partiją - susmulkintą žalią kalendrą ir baziliką, sutraiškytą susmulkintą česnaką. Uždengiame puodą ir palaukiame 5min.

Charčio paruoštas - neprarykite liežuvio ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje