2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Braškinis pyragas

   ...ech, tie Nauji metai! Pusę dienos po namus vaikščiojau nesumąstydama ko griebtis...  Pusę dienos šaldytuvą varsčiau, nesumąstydama ko noriu... Na, užkliuvo akis už jau atšilusių šaldytų braškių... Juk internetas visagalis!!! Na, ir radau...


   ...buvo mintis dar ledų šalia įdėti... Ar pudra pabarstyti... Laimei - patingėjau :D Nes pyragas - išties saldus.

Reikia:

125 g miltų;
100 g cukraus;
9 g kepimo miltelių (manau, šaukštelio būtų per akis);
žiupsnelį druskos;
1 kiaušinio;
120 ml pieno;
30 g ištirpinto sviesto;
200 g braškių.

Trupiniams ant viršaus:
60 g miltų;
100 g cukraus;
55 g šalto sviesto.
    
   Sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
   Atskirai sumaišome kiaušinį, pieną ir ištirpintą skystą sviestą. Šį gautą skystimą supilame ant miltų mišinio ir viską intensyviai maišome su šaukštu.
   Kai gerai išmaišome su šaukštu tešlą, supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
   Tada supjaustome smulkiai braškes (naudojau trintas šaldytas) ir paskleidžiame ant tešlos.
   Kol orkaitė įkais iki 190'C, pasidarome trupinius.
   Sumaišome inde cukrų su miltais ir pirštais įtriname sviestą. Gautus trupinius užberiame ant pyrago viršaus ir įdedame pyragą kepti 35-45min.


   Tobulas pyragas. Tačiau čia tiktų taisyklė: vieno per mažai, dviejų - per daug... :D
 
   Idėją pasiskolinau iš  http://plaktukai.tumblr.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje