2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Orkaitėje kepti kepsniai

   Laukiau svečių. Reikėjo kažką sumąstyt pavalgyt... O šaldytuve turėjau sprandinės gabalą... Pasidairiau google'o platybėse ir prisiminiau, kad gi pati kepdavau! Tik pamiršus buvau :D


Reikia:

sprandinės,
svogūnų,
grybų,
pomidorų,
majonezo,
fermentinio sūrio,
bulvių,
morkų,
druskos,
pipirų,
prieskonių,
aliejaus.

   Pirmiausia susipjaustome mėsą maždaug 1,5 cm storio riekėm. Ją šiek tiek pamušame ir padruskiname, paprieskoniname (vieną pusę padruskinau , kitą - papipirinau ir paprieskoninau ir taip sluoksniais druska, mėsa, pipirai su prieskoniais sustačiau į bokštą :D). Tada šiek tiek paslegiame ir paliekame pasimarinavimui.


   Kol mėsa marinuojasi, nulupame svogūnus, supjaustome ir sukrauname kartu su grybais į įkaitintą keptuvę. Šiek tiek padruskiname ir kepame, kol iškeps, bet ne apskrus.

   Kol svogūnai su grybais kepa, nusiskutame bulves ir morkas. Supjaustome taip kaip norim ir vėl padruskiname  (aš dar pabarsčiau šaldytais krapais).

 
   Paimame skardą, ją patepame aliejumi, dedame kepsnius, ant jų - svogūnus su grybais, tada riekutes pomidoro (nebūtina, nes nieko ypatingo kepsniams jie nesuteikė), šaukštelį majonezo (naudojau naminį) ir dar ant viršaus riekutę fermentinio sūrio. Šalia sukrauname bulves su morkomis ir šauname į 200'C karštumo orkaitę. Kepame kol bulvės iškeps. Maždaug 45 min.

   Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje