2012 m. gruodžio 13 d., ketvirtadienis

Minkštas obuolių keksas su riešutų chalva...

...ir vis tik šiandien nuėjau ir nusipirkau keksinę skardą. Nu negaliu aš kitaip... :D Buvau nusižiūrėjus vieną tokį keksą... Tai ta proga - ir išbandžiau naują pirkinį :D



Reikia:

2 - 3 obuolių (geriau greit nesukrentančių, saldžiarūgščių, pvz., "Antaninių")
pusės citrinos sulčių
175 g miltų
140 g rudojo cukraus
115 g kambario temperatūros sviesto
2 kiaušinių
šaukštelio vanilės ekstrakto arba cukraus su vanile
šaukštelio kepimo miltelių
100 ml tiršto natūralaus jogurto (arba tirštesnio kefyro ar rūgpienio)
100 g žemės riešutų chalvos
cukraus pudros apibarstymui

Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius, supjaustome skiltelėmis ir apšlakstome citrinos sultimis, kad neruduotų.

Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Supilame jogurtą.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Maišydami po truputį supilame į sviesto - cukraus masę.

Pusę tešlos sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kekso formą (manoji 30cm). Išdėliojame obuolių skilteles, ant jų užberiame susmulkintą chalvą, o ant viršaus likusią tešlą.

Kepame 180'C kaitros orkaitėje apie 45 - 50 min. Iškepusį atvėsiname ir pabarstome miltiniu cukrumi.

Dar šiltas labai gardus su ledais...


   Tai pats skaniausias pyragas, kokį kada nors esu kepusi. O gal net ir valgiusi. Jei jau dukra sušveitė du gabalus... Tai reiškia - 10 balų :D


Ačiū, http://ausrra.blogspot.com, už receptą :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje