2012 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Meduoliniai sausainiai (bandymas Nr.2)


...na štai - ir antras bandymas...


Reikia:

125g sviesto
100g medaus
200g cukraus
3 stiklinių miltų
5 šaukštų pieno
1 kiaušinio
po 1 arbatinį šaukštelį cinamono, malto muskato riešuto, maltų gvazdikėlių, kardamono ir malto imbiero

    Cukrų, sviestą, medų ir pieną sudedame į puodą, suberiame visus prieskonius ir kaitiname ant silpnos ugnies nuolat maišydami kol užvirs. Paverdame apie 2 min, nukeliame nuo ugnies.
    Tokį sirupą šiek tiek atvėsiname ir supilame į dubenį su miltais, išmaišome ir užminkome tešlą. Tešlą paliekame atvėsti. Kai atvės, įmušame kiaušinį ir dar kartą viską išminkome. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą kokiai valandai, kad sutvirtėtų. 
    Kai tešla išbus šaldytuve reikiamą laiką, jau galima ją kočioti. Pabarstome stalą miltais ir iškočiojame ploną blyną (geriau plonesnį nei 5mm). Išspaudžiame formeles, sausainius atsargiai perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 12-15min. Kadangi sausainiai ploni, kyla grėsmė jiems labai greitai sudegti, todėl nepaliekame sausainių be priežiūros. Iškepusius paliekame atvėsti skardoje. Galima ir glajų dar pasigaminti. Vienas paprastesnių - iškepusius ir atvėsusius sausainius aplieti ištirpintu baltu šokoladu. Kaip ir viskas, skanaus!


Pagal http://littleworld-sandra.blogspot.com :)

   ...praėjus  2 dienoms, sausainių atsargas teko atstatyti... :D  Tik šį kartą pritrūkau cinamono... tai sausainiukai gavosi truputį šviesesni. O į glaistą įdėjom ne citrinų sulčių, o aviečių sulčių 5 šaukštelius (mat kaip tik atsišildėm šaldytas avietes :)), tai spalva gavosi švelniai rausva :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje