2012 m. gruodžio 15 d., šeštadienis

Dėžutė iš laikraščių

   Dar gal prieš metus per kažkurią televiziją mačiau, kaip jauna moteriškė rodė, kaip galima pasidaryti gražiausią dėžutę iš paprasčiausių laikraščių. Gal po pusmečio prisiminus ėmiau nardyti interneto platybėse ir ieškoti kas kaip ir iš ko... Pradėjau kaupti visokias dėžutes ir laikraščius... Vietoj to, kad mano sekcijoje lentynose ramiai stovėtų indai ir lauktų savo laiko, ten puikuojasi daug dėžučių ir laikraščių... Na, bet šią savaitę ėmiau ir prisiruošiau...


   O pasidaryti tai - labai paprasta. Ir galima sakyti - nekainuoja nieko :D

Tereikia:

kartoninės dėžutės
laikraščių
virtuvinio medinio iešmuko (bet aš sukau ant dantų krapštuko)
klijų (naudojau pieštukinius ir lipalą)
kartono
audinio

   Pirmiausia prisisukau taip vadinamų vytelių. Reikia laikraštį susikarpyti/susipjaustyti 7cm pločio juostelėmis. Tada ant dantų krapštuko sukti pradedant nuo kampo. Kai susukam vytelę (man gavosi maždaug 50cm ilgio), galiuką suklijuojam, kad vytelė neišsivyniotų. Tam panaudojau pieštukinius klijus. Krapštuką ištraukiam.
   Kai prisidarom vytelių, jas suklijuojam ant dėžutės dugno kas 3cm. Tada prie dugno priklijuojam dugno dydžio kartoną. Jau čia naudoju lipalą. Ir paliekam kad išdžiūtų.
   Kai dugnas gatavas, imamės sienų. Pirmą eilę priklijuojam nepindami. Vėl paliekam išdžiūti. Kai išdžiūna, tada piname gyvatėle. Kai apipiname visą dėžutę, tada vyteles, kurios "stovėjo" nukerpame palikdami 3-5cm ilgio galus. Juos užlenkiame į dėžutės vidinę pusę ir priklijuojam. Vidų išklijuojam laikraščiu. Aš naudoju panaudotą A4 formato popierių, nes pagalvojau, kad man audinį išteps... :D 
   O tada imamės dažymo. Radau akrilinių dažų. Tai jais ir nudažiau. Kadangi man jų neužteko :D, tai dėžutė gavosi dviejų spalvų. Kai dažai išdžiuvo, ant viršaus užtepiau sluoksnį akrilinio lako (tai vis dar mano atsargos nuo dekupažo laikų :D). Ir palikau džiūti. Kol džiuvo, pasiėmiau audinio gabalą, jį išsikirpau, susiuvau, atsiuvau ir apnėriau. Ryte, kai jau dėžutė buvo tikrai išdžiuvus, įdėjau tą audinio siuvinį ir štai rezultatas :)

...Čia viena pusė...

   O čia - kita pusė :)

   O štai čia - kitas kampas, kur matosi abi pusės :D

   ...aišku, pirmas darbas visada būna kaip ir pirmas blynas. Bet - tobulinimui ribų nėra :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje