2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Pica

   Labai seniai norėjau išsikept picą. Bet kažkaip paprasčiau būdavo ją užsisakyt. O dukra jau seniai prašo... Po eilinio jos zyzimo, kad nori picos, vakar nusprendžiau pabandyt. Susiradau receptuką http://raullos.blogspot.com ir šiandien ėmiausi būrimo...



Picos padui:

1 puodelį šilto vandens
~ 3 puodelius miltų
7 g sausų mielių
2 valgomus šaukštus medaus
3 valgomus šaukštus aliejaus
1 arbatinį šaukštelį druskos

   Medų ištirpiname šiltame puodelyje vandens, į tą patį puodelį suberiame mieles ir druską - maišome, kol viskas ištirpsta. Supilame į indą, į jį įpilame aliejaus ir suberiame vieną puodelį miltų - išmaišome. Suberiame antrą puodelį miltų - išmaišome. Toliau jau dedame po šaukštą miltų ir maišome tol, kol nebelimpa prie rankų. Suformuojame rutuliuką ir patepame aliejumi, įdedame į indą, uždengiame plėvele ir dar rankšluosčiu. Ir paliekame porai (2 val.) valandų pakilti.



Padažui:

1 svogūną
2 skilteles česnako
~ 4 šaukštus pomidorų padažo
2 pomidorus
1 arbatinį šaukštelį raudonėlių
1 arbatinį šaukštelį baziliko
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinį šaukštelį cukraus
žiupsniuką pipirų
nedidelį gabaliuką sviesto
šiek tiek aliejaus

   Smulkiai supjaustome svogūną, įspaudžiame česnaką. Pomidorus nuplikome ir nulupame skūrelę - supjaustome nedideliais gabalėliais. Svogūną ir česnaką suberiame į įkaitintą keptuvę, kai šiek tiek pašyla suberiame pomidorus ir pomidorų padažą, prieskonius, cukrų, druską ir pakepame kelias min. Į pabaigą sudedame sviestą. Aš po to dar viską pertryniau su blenderiu. Va ir padažas paruoštas :)



   Turim padą ir padažą :) Viršus jau pagal kiekvieno skonį :)

   Aš dariau taip:
   Skardą ištepiau aliejumi ir pabarsčiau miltais. Tešlą padalinau į tris dalis :) Tešla labai gerai tamposi. Bet kočėlą vistiek i pagalbą pasikviečiau. Padą ištepiau pasigamintu padažu, užbėriau smulkinto fermentinio sūrio. Gražiai išdėliojau nuplautas šaldytas voveruškas/daktarišką dešrą, ant jų ir į tarpus sudėjau marinuotų agurkų griežinėlius. Dar pabarsčiau tarkuotu sūriu ir pašoviau į įkaitintą 200'C orkaitę 15-20 min.



   Iškepė viskas kuo puikiausiai. Padas sužavėjo, toks nerealus !!!! Ir pati pica laaabai skani :)

2 komentarai:

Ieškoti šiame dienoraštyje