2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Orkaitėje kepti įdaryti baklažanai

   Eilinį kartą :D pribrendau šiam patiekalui... Vakar ilgokai plaukiojau interneto vandenyne... Ir nusprendžiau, kad vieno recepto - nėra :D Kiek žmonių - tiek nuomonių... Susidariau bendrą vaizdą iš daugelio receptų ir ...


Reikia:

2 baklažanų
1 paprikos
nedidelės morkos
svogūno
0,5kg faršo
grietinėlės
kelių česnako skiltelių
prieskonių, druskos, pipirų

   Kažkur perskaičiau, kad norint, jog baklažanai nebūtų karstelėję, juos reikia perpjautus pamerkti i gerai pasūdytą vandenį. Taigi, perpjauname pusiau ir pamerkiame į pasūdytą vandenį... 
   Tada supjaustome svogūną, pomidorą, papriką, sutarkuojame morką ir sukrauname į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Kai šiek tiek apkepa, sukrauname faršą, mėgstamus prieskonius, druską, pipirus. Kol viskas gražiai kepa-troškinasi, išskobiame baklažanų mėsytę, supjaustome gabaliukais ir sukrauname į keptuvę pakepti. Baigiant kepti, įdedame traiškytas česnako skilteles ir įpilame grietinėlės. O kol įdaras iškeps, išskobtus baklažanus merkiame atgal į pasūdytą vandenį.


   Kepant įdarą vis paragaudavau, ar ko netrūksta... Man pritrūko pomidorų padažo, tai aš įdėjau porą šaukštų. Nors tai nėra būtina. Kai įdaras jau gatavas, išimame baklažanus iš vandens, nusausiname ir patepame vidų pomidorų padažu.


       Dabar belieka į baklažanus sukrauti įdarą. Tiesą sakant, kai aš jį pradėjau daryt, galvojau, kad pusė - tai tikrai liks. Na, mąsčiau, sunaudosiu kaip padažą spagiečiams. Tai laimei nieko nepamažinau :D.


    Sukrovus visą įdarą, aš baklažanus uždengiau plonai riekelėmis pjaustytu pomidoru ir riekutėmis pjaustytu fermentiniu sūriu.  Jei sūrį tarkuojate, tai jį reikėtų užbarstyti likus maždaug 10min. iki kepimo pabaigos. O kai apklojame patiekalą riekutėmis, tada galima kepti iš karto - sūris nesudega ar neapdega :)


    Tada šauname į įkaitintą iki 180'C orkaitę ir kepame maždaug pusvalandį...


Skanaus! O įdarą galima daryti kokį tik širdis geidžia ir fantazija leidžia... :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje