2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Obuolių pyragas su vynuogėmis

   Vakar mąsčiau, kad noriu obuolių pyrago. Paprasto paprasčiausio koks tik begali būt :) Bet kai vyrui reikėjo pasiųsti sąrašiuką su reikiamais produktais, prisiminiau, kad esu skaičiusi, mačiusi kažkokį pyragą su vynuogėmis dar...




Reikia:

150 g rudojo cukraus (naudojau baltą)
150 g sviesto
3 kiaušinių
2 - 3 rūgščių obuolių
100 - 150 g mažųjų besėklių vynuogių "Sultana" (naudojau tiesiog geltonas vynuoges)
200 g miltų
žiupsnelio druskos
šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelių malto cinamono

   Obuolius nulupame, išsėkliname ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno.
Suberiame išsijotus ir su kepimo milteliais, cinamonu bei druska sumaišytus miltus. Švelniai išmaišome.
Įmaišome pjaustytus obuolius bei vynuoges.

   Tešlą sukrečiame į kepimo formą.



   Kepame 190'C kaitros orkaitėje apie 45 - 50 minučių. Tikriname sausu mediniu pagaliuku.


Naudojausi http://ausrra.blogspot.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje