2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Obuolių pyragas su vynuogėmis

   Vakar mąsčiau, kad noriu obuolių pyrago. Paprasto paprasčiausio koks tik begali būt :) Bet kai vyrui reikėjo pasiųsti sąrašiuką su reikiamais produktais, prisiminiau, kad esu skaičiusi, mačiusi kažkokį pyragą su vynuogėmis dar...




Reikia:

150 g rudojo cukraus (naudojau baltą)
150 g sviesto
3 kiaušinių
2 - 3 rūgščių obuolių
100 - 150 g mažųjų besėklių vynuogių "Sultana" (naudojau tiesiog geltonas vynuoges)
200 g miltų
žiupsnelio druskos
šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelių malto cinamono

   Obuolius nulupame, išsėkliname ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno.
Suberiame išsijotus ir su kepimo milteliais, cinamonu bei druska sumaišytus miltus. Švelniai išmaišome.
Įmaišome pjaustytus obuolius bei vynuoges.

   Tešlą sukrečiame į kepimo formą.



   Kepame 190'C kaitros orkaitėje apie 45 - 50 minučių. Tikriname sausu mediniu pagaliuku.


Naudojausi http://ausrra.blogspot.com

2 komentarai:

  1. Sveika,
    dar nekepiau šito pyrago, bet perskaičiusi receptą prisiminiau saviškį. Labai tinka, kai lieka saujelė vynuogių ar nelabai skanių ir gražių obuolių.

    Rekės:
    2 dideli kiaušiniai,
    150 gr. cukraus,
    2 kupini šaukštai grietinės,30 proc. riebumo
    6 kupini šaukštai miltų,
    2 vidutinio dydžio obuoliai - gali būti rūgštesni ar tokie, kurie nelabai skanūs šiaip valgyti,
    saujelė vynuogių be kauliukų,
    šaukštelis sodos,
    truputis druskos,
    pyragų prieskoniai ( aš maišau cinamoną, imbierą, muškato riešutą, vanilę).

    Sodą įmaišyti į grietinę, kad nusigesintų, galima įlašinti citrinos sulčių ar vos vos acto.
    Išplakti kiaušinius su cukrumi iki baltumo, įmaišyti grietinę su soda, sudėti miltus, druską, prieskonius. Turi būti tiršta tešla. Miltus patarčiau dėti ne visus iš karto, o stebint tešlos tirštumą ( priklausomai nuo kiaušinių dydžio ir miltų rūšies gali reikėti daugiau ar mažiau). Įmaišyti smulkiais kubeliais pjaustytus obuolius (nulupti nebūtina, jei žievė nelabai kieta) ir vynuoges.
    Atsegamą formą iškloti kepimo popierium, patepti aliejum. Supilti tešlą.

    Kepti 180 laipsnių temp. apie 30-35 min. Patikrinti sausu pagaliuku.

    AtsakytiPanaikinti

Ieškoti šiame dienoraštyje