2012 m. lapkričio 4 d., sekmadienis

Naminiai virtiniai

   ...kažkada, eilinį kartą pavalgius neskanių pirktinių koldūnų, su vyru prisiminėme, kaip vaikystėje mamos ir močiutės virtinukus darydavo. O kai pagalvojau, tai nė kartelio aš jų ir darius nebuvau. Pamenu, vaikystėj, močiutė darė, o aš šalia ant kėdės stovėjau ir žiūrėjau. Davė ir man pabandyt padaryt. Viskas tvarkoj, padarai apskritimuką su stikline, idedi faršo, varškės ar bulvių košės ir gražiai užsuki dekoratyvine pynute tokia :) ...deja ji man neišeidavo. Gaudavosi kažkokia, atsiprašau, "taporna" virvė ir viskas . Gal dėl to manęs tie virtiniai nei karto ir nesugundė būti padaromi...


   Taigi pakalbėjom ir tuom užsibaigė viskas. Bet mintis liko. Ir vieną dieną pribrendau tam reikalui.

Taigi, tešlai reikia:

0,5kg. miltų
2v.š. aliejaus
1 (250ml) sitklinė vandens (pieno)
žiupsnelis druskos

   Miltus beriame į didelį dubenį, viduryje padarome duobelę ir į ją pilame aliejų, vandenį, įberiame druskos. Iš pradžių maišome šaukštu, po to minkome rankomis 5 min., arba tol kol tešla taps elastinga. Ant kočiojimo paviršiaus pabarstome miltų ir kočiojame 1cm storumo tešlą (aš kočiojau ploniau). Tada su stikline ar puodeliu padarome daug apskritimų, dedame ant viršaus po maždaug šaukštelį, nelygu koks apskritimas, įdaro ir gerai užspaudžiame pakraštėlį.

Įdarui reikia:

1. faršo pagal skonį (apie 0,5kg)
kiaušinio
prieskonių
druskos

2. varškės (apie 2 pok.)
kiaušino
druskos

3. bulvių košė
kiaušinio
druskos

   Bet kurį iš įdarų darant, svarbiausia gerai išmaišyti ir kibti į darbą :)


   Kai virtinukai gatavi, užkaičiame puodą vandens, nepamirštame pasūdyti. Užvirus sudedame virtinukus ir kai jie iškyla, paverdame dar 15min.


   Gardiname pagal skonį: grietine, sviestu ar dar kokiu nors padažiuku :)

   Visada maniau, kad čia nerealiai daug darbo. Bet kaip nustebau, kad viskas viens du ir baigta :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje