2012 m. spalio 26 d., penktadienis

Spurgos

   ...vieną dieną nusprendžiau, kad reikia išvirti spurgų. Vaikystėje mama pakankamai jas dažnai darydavo, tai kažkaip aš jas atžagariais dantimis tik valgydavau :D Bet va mokykloje pirktos - buvo man nerealiai skanios! Nors kai dabar pagalvoju, jos būdavo dideles, išsipūtusios ir pilnos riebalų... Fuuuu.... Jas kai suspausdavai, net stengtis to daryt nereikėdavo, tai ten blynas likdavo, o ne spurga ir aliejus tekėdavo ne tik per rankas, bet net per alkūnes :D. Tai va. Pernai interneto platybėse paklaidžiojus viriau vienokias, tai kol išvirdavo viena partija, prieš tai buvusios jau nelikdavo... Kadangi recepto pernykščių spurgų neturiu, tai šiemet, paklajojus, radau vieną viliojančiai skambantį ir pabandžiau.

Reikia:

200 g. varškės 9%
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio
3 valgomųjų šaukštų cukraus
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

1 valgomojo šaukšto degtinės (ji čia tam, kad spurgos neprisigertų riebalų kepimo metu)
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
150 g. miltų

Dar prireiks aliejaus kepimui ir cukraus pudros spurgyčių pabarstymui.

   Varškę su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi ištriname, kad neliktų varškės gumuliukų, geriausia tai atlikti blenderio pagalba.
   Pilame degtinę (kadangi atidaryto butelio neradau, tai įpyliau šaukštelį spirito).
   Suberiame miltus ir kepimo miltelius, miltus beriame ne visus iškart, o palaipsniui, įmaišant vis po porą šaukštų. Viską gerai išmaišome ir tešla jau paruošta.
   Mano tešla atrodė štai taip:



   Aliejų pilame į puodą ir keletą minučių pakaitiname ant vidutinio stiprumo ugnies, aliejus turėtų užimti maždaug pusę puodo.

   Kol kaista aliejus, retkarčiais sudrėkinant rankas vandenyje, formuojame mažus apvalius kamuoliukus, kad aliejui įkaitus iškart būtų galima visus ir kepti.


   Štai čia jau kepimo įkarštis:



   Kai spurgos gražiai paruduoja, jau galima traukti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų riebalų perteklių. Atvėsusias spurgytes barstome cukraus pudra ir mėgaujamės :)



   Dariau dvigubą porciją, tai gavosi virš 60 spurgyčių :D

Ačiū! http://li-virtuveje.blogspot.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje