2012 m. spalio 24 d., trečiadienis

Keksiukai su avietėmis ir uogiene

   ...jau seniai varvinau seilę žiūrėdama į įvairiausius keksiukus. Vieną dieną nesusilaikiau ir nusipirkau keksiukų formą. O tada... O tada išbandžiau kol kas tik vieną keksiukų receptą... :D Bet, kaip sakoma, dar ne vakaras... Prisiruošiu ir kitus išbandysiu... :)

Reikia:

80 g minkšto sviesto
80 ml (arba 1/3 puodelio) riebaus pieno (puodelis 250 ml)
vieno didelio kiaušinio
vieno didelio kiaušinio trynio
šaukštelio cukraus su vanile
200 g miltų
150 g cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
puodelio šviežių arba šaldytų aviečių (apie 130 g)
12 šaukštelių (arba tiek, kiek keksiukų) aviečių uogienės

Trupiniams:
50 g sviesto
80 g miltų
3,5 šaukšto cukraus

   Minkštą sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinį ir trynį, gerai išmaišome.
   Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Pakaitomis su pienu įmaišome į tešlą.
   Suberiame uogas ir švelniai permaišome.
   Trupiniams sviestą išlydome ir sumaišome su miltais ir cukrumi. Triname pirštais, kol suformuosime trupinius.

   Orkaitę įkaitiname iki 190'C.

   Į keksiukų kepimo formeles, išklotas popierinėmis formelėmis, sukrečiame tešlą (pripildome vos daugiau nei puse formelių tūrio). Tešlos paviršių išlyginame šaukšteliu ir uždedame po kupiną šaukštelį (aš dėjau ne po pilną, nes man išbėga) uogienės, o paviršių pabarstome trupiniais.

   Kepame apie pusvalandį...



   Aviečių uogienę galima keisti braškių ar kitokia mėgstama - turima. Minkšti ir puikūs keksiukai! Aš išbandžiau su juodųjų serbentų, braškių, mėlynių ir obuolių-apelsinų uogienėmis. Labiausiai patiko su juodųjų serbentų ir obuolių-apelsinų. Bet, manau, čia uogienė tinka ta, kurią tiesiog tuo metu randame šaldytuve :)

Pasinaudojau: http://ausrra.blogspot.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje