2012 m. spalio 23 d., antradienis

Agurkų marinavimas

   ...vieną gražų liepos vakarą su vaikais išėjom pas tėtį į darbą. Mums - tai lyg ir atrakcija, laiko praleidimas, pasivaikščiojimas ir džiugus visos šeimos kartu grįžimas namo. Nuėjus vyras sako: klausyk, buvo Daivoška užvažiavus... Atvežė 3 agurkus. Na, nieko sau, galvoju, tai kas čia do agurkai? Nueinam iki mašinos žvilgtert į tuos 3 agurkus... Kur tau 3! Čielas didysis maximos maišas agurkų! Ačiū Daivos tėveliams už skanius ekologiškus Kėdainių agurkėlius ir žalumynus šalia jų! Ryte skambinu brangiausiai brolienei su pagalbos šūksniu: HELP!!! Reikia recepto...



   Va tada ir prasidėjo Mūko virtuvė... :)
Reikia:

9 v.š. acto
3 v.š. cukraus
2 v.š. druskos
pipirų juodų, kvepiančių
krapų
česnako skiltelę
1 lauro lapelį
(čia viskas trilitriniui stiklainiui)

   Agurkus nuplauname. Į puodą, užvirus vandeniui, juo sukrauname ir šiek tiek pakaitiname. Tada išgriebiame ir sukišame į stiklainį, kuriame jau viskas sukrauta. Belieka užpilti verdančiu vandeniu ir užvakuoti. Ir štai rezultatas :)


    Neseniai atsidarėme vieną stiklainį... Agurkėliai skanūs ir traškūs :)

4 komentarai:

  1. Pabandžiau pomidorus. Na, žiūrėsim, kas bus :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pamiršau atrašyti. Nuostabūs! Šiaip man su pomidorias nesiseka, o čia - kaip niekurr nieko.
      Šiemet taip sudorojau agurkus. jei nepamiršiu - parašysiu kaip baigėsi jiems :-)

      Panaikinti
    2. Aha, lauksiu :D nu sakiau - super 👌

      Panaikinti

Ieškoti šiame dienoraštyje